FIFA 2012 Demo Gamepad Sorununa Çözüm

FIFA 2012 DEMO’yu indirenlerin bir kısmı gamepad takınca oyuna giremiyor. Gamepadi oyun açıldıktan sonra takınca ise gamepadi tanımıyor. Bu yüzden çözüm arayışına giridk ve şöyle bir çözüm bulduk.

Aşağıdaki programı indirin. Bu program gamepaddeki her butona klavyeden bir tuş atamamızı sağlayacak. Yani gamepadde pasa basınca klavyede “S” tuşuna basmış gibi olacağız. Demo için geçici, güzel bir çözüm.

Programı indirin: jtk_en.zip

Programa standart ayarları aşağıdaki resimde görüldüğü gibi kayıt ettik.

Bu ayarlar standart bir gamepadde şu yerlere atanır.

Programımızı açıyoruz ve gerekirse 2. gamepad için de joystick 2 kısmından aynı ayarları yapıyoruz. Artık oyuna gireceğiz. Gamepad takmadan oyuna giriyoruz. Oyunda kontrol çeşidi olarak “Altarnate” seçin. Bundan sonra oyunda maç yapmaya gidelim ve oyuna başlama menüsüne gelince “Controller” kısmından sadece mouse ile girildiği uyarısını geçin. Az bekleyince alt menüde “Customize Controls” yazar. O kısma giriyoruz ve sonra yukarıdan “8” veya “RT” yazar. O kısma tıklayınca klavye tuşlarına atanan kontrolleri görüyoruz. Burdan sonra her kontrole tıklayınca bize bir tuş atamamızı isteyen boşluğu göreceğiz. İşte o zaman gamepadde istediğimiz kontrolü istediğimiz tuşa atayacağız. Mesela “Through Ball (Ara Pası)” için sol tarafına, key sekmesine tıklayınca ara pas için gamepadde ara pası butonuna basıyoruz ve oraya gamepad için bizim kayıtladığımız klavye tuşu atacak. Yani üstteki resimde “x” tuşu. Diğerlerini de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Bu kadar ayrıntıya girmeye gerek yok aslında. Programın amacı gamepaddeki her butonu klavye üzerindeki bir tuş ile eşleştirmek. Dolayısıyla oyun bizim klavyeden oynadığımızı düşünüyor ama biz aslında gamepadden oynuyoruz.

Başarmanız dileğiyle…

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir