Android Tablete Harici HDD Bağlamak

Tablet: Novo 7 Advanced
HDD: Iomega 3.5″ 1TB diskli medya Oynatıcı (Harici güç gerektiriyor.)

Harici HDD medya oynatıcı olduğundan 1-2 sorun oldu sanki ama buna rağmen kolay bir şekilde olumlu bir sonuca ulaştım.

Öncelikle OTG kablosu ile USB’den flash disk takar gibi direkt bağlantı kurmaya çalıştım ama olmadı. Sanırım kernelde NTFS desteği yoktu. play.google’dan Paragon NTFS uygulamasını indirdim. Bu programla NTFS diskleri görebilip sisteme ekleme şansım oldu.

İlk olarak “mount”a tıklayıp /mnt/usbhost1 yoluna bağladım. Bir film açtım ve sorunsuzca açıldı. Hemen Opera Mobile ile internetten bir dosya indirmeye çalıştım. İndirme başarısız oldu dedi. İçine bir dosya kopyalayayım dedim. Hata verdi. Nedense diske veri yazamıyorum.

Biraz araştırma yaparken ekran ışığı söndü yani uyku moduna geçti tablet. Uyku modundan çıkarınca baktım ki disk bağlantısı gitmiş. Yeniden ekleme yapmam gerekti. Bu sefer bağlanacak yolu /mnt/sdcard/ParagonNTFS olarak gösteriyordu. Peki öyle olsun dedim. Bu fikir, HDD’nin sanki dahili hafızada bir klasörmüş gibi gösterilmesinden dolayı aklıma yattı. Bu sefer dosya kopyalam başarılı oldu. Sorun falan yoktu.

Torrent programı kurup bir torrenti indirmeye çalıştım ve sorunsuz bir şekilde indirmeye başladı. Yani 1TB hafızalı tabletim varmış gibi artık. 😀

Ekran ışığı sönünce uyku moduna girdiğinden USB bağlantıları ve İnternet bağlantısı kesiliyor. Şimdi Screen On Toggle programı ile ekran ışığı her zaman açık. Bu şekilde herhangi bir sorun olmaksızın kullanabiliyorum.

Sanırım buradaki en kritik noktalardan biri ParagonNTFS programının “root” özelliği istemesi. Cihazınızın “root” özelliği açık mı değil mi öğrenmelisiniz. İşten anlıyorsanız, “root” özelliği açmanız mümkün.

Özetle;

Harici güç destekli 3.5″ HDD, ParagonNTFS uygulamasını kullanarak sisteme tanıtıldı ve torrent indirmesi başarıyla başlatıldı.

1 Yorum

  1. Anonim

    Olmado

    Cevapla

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir