Cpanel’de cPhulk Durdurma

cPanel’de bazen SSH’ye şifre doğru olduğundan emin olmamıza rağmen giriş yapamayız. Bunun nedeni cPhulk denilen giriş deneme saldırılarının önüne geçme amacıyla çalışan program; ama bazen de bizim giriş yapmamızı engeller. Bu durumda bu programı durdurmaktan başka çare yok. Belki 20dk kadar bekleyerek de problem çözülebilir ama daha ilk giriş denemesinden itibaren SSH’de “Access denied” uyarısı alıyorsak o zaman problem var demektir.

Çözüme gelirsek; SolusVM gibi sunucu kontrol paneline ihtiyacımız var. Yani serial console özelliğini barındıran bir panele. HyperVM’de de bulunuyordu sanırım. Konsola giriş yapıyoruz. Oraya yazdığımız her kod aslında bizim sunucunun SSH’sine yazılıyor. Bu faydadan dolayı aşağıdaki komut ile cPhulk’u durduruyoruz.

/usr/local/cpanel/etc/init/stopcphulkd

ya da tamamen pasif yapabilirsiniz.

/usr/local/cpanel/bin/cphulk_pam_ctl --disable

Daha sonra tekrar başlatmak için cPanel’i yeniden başlatabiliriz.

service cpanel restart

ya da aktif edebilirsiniz.

/usr/local/cpanel/bin/cphulk_pam_ctl --enable

Ayrıca cPhulk’u sistemden tamamen kaldırabilirsiniz.

rm -f /var/cpanel/hulkd/enabled

Yukarıdaki komut yerine /var/cpanel/hulkd/enabled dosyasının ismi de değiştirilebilir. Böylece daha sonra ismi eski haline çevirerek geri alma şansı olur.

Tüm bunlar için sunucunun ana yöneticisi olmak şart. Sadece SSH hesabı olan bir müşteri iseniz sunucu sahibine başvurmalısınız.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir