Mevlitte Telefonu veya Tableti Mikrofon Olarak Kullanma

Bu yazımızda size mevlitte telefon veya tablet mikrofonunu nasıl genel bir mikrofon haline getirebileceğimizi anlatacağız.

Görüyoruz ki bazı mevlitlerde hocalar Mevlid-i Şerif okumak için herhangi bir ses sistemine sahip değil. Gerekli tüm ekipmanları mevlit yapanlar sağlıyor. Ses sistemi birkaç hoparlör ve bir amfi bulunarak bir şekilde sağlanıyor. Ancak genel sıkıntılardan biri; ya ses sisteminde mikrofon takılacak bir giriş olmuyor ya da mikrofon girişi oluyor ama mikrofon lazım ya da mikrofon soketleri birbirine uygun değil. Ayrıca bazı mikrofonlar kalitesiz ise sesin iyi gitmesi için mikrofona çok yakın konuşmak da gerekebiliyor. Bu da sesin net gitmemesine neden olabiliyor.

Kısacası ses ile ilgili olabilecek sorunlar: Kalitesiz mikrofon, mikrofon için soket eksikliği vb. şeklinde görülüyor.

Şimdi size modern cep telefonlarıyla bu sorunu aşmak telefonu mikrofon olarak kullanmak için gerekli bilgileri verelim.

Modern cep telefonu olarak kastettiğimiz üzerine gelişmiş uygulamalar yüklenebilen iOS veya Android tarzı işletim sistemleri olan telefonlar. Biz bu yazıda size Android üzerinden örnek sunacağız.

Cep telefonlarının bir mikrofonu var ve bir cep telefonunun en önemli donanımlarından biri mikrofondur ve mikrofonunun kaliteli olması önemlidir. Bu istediğimiz bir şey. Tabletlerinden çoğunda mikrofon var. Onların mikrofon kalitesi telefonlar kadar iyi olmayabilir ama deneyerek kalitesini test edip karar verebilirsiniz.

Peki telefonu nasıl ses sistemine bağlayacağız diye düşünüyorsanız, size bunun için bir kablo gerekiyor. Ayrıca ses sisteminizde muhakkak bir AUX IN, PHONE IN, AUDIO IN tarzı 2 kanal ses girişi alabilecek yerler olmalı ki çok büyük ihtimalle vardır. Bir ucu telefonun kulaklık çıkışına, diğer ucu ise ses sisteminde ses girişine bağlanacak uygun bir kablo bulmanız gerekiyor. Bu konuda herhangi sorunuz olursa sorabilirsiniz veya kendiniz gerekli incelemeleri yapıp kabloyu temin edebilirsiniz.

Diğer önemli kısım telefonun mikrofonunu kulaklık çıkışına bağlamak. Yani mikrofondan söylediğimiz her şeyi kulaklık çıkışına bağlı bir kulaklık veya hoparlörden duymak. Bunu yapan çeşitli programlar var. Örneği Android üzerinden vereceğiz demiştik. O hâlde size “DaMIC” adlı programı öneriyoruz. Bu programı açıp modu kulaklı moduna getirdiğinizde ve başlatma yaptığınızda kulaklı çıkışına bağlı olan bir kulaklık veya ses sisteminden mikrofona ulaşan her sesi duyacaksınız.

Test etmeniz gereken önemli noktalar var. Sesin rahatsız etmeyecek kadar güzel çıkması, mikrofona çok yaklaşmadan konuşulabilmesi ve bunların iyi bir şekilde çıkıştan duyulabilmesi

3 Yorum

  1. mine

    Telefonuma mikrafon takip kuran okumak istiyorum nasil yapicagimi bilmiyorum  telefonum android mikrafonum var kulaklik kismina takiyorum ve sesmi duymak istiyorum tesekkur ederim yardimci olursaniz sevinirim.

    Cevapla
  2. mine

    Kuran okumak istiyorum  mikrofondan sesimi duymak istiyorum yardim .

    Cevapla
    1. aa

      Damıc indirip bluetooth hoprlöre bağla ve kullan

      Cevapla

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir