Youtube DNS Giriş (27 Mart 2014)

Bugün engellenen Youtube için gerekli giriş ayarlarını verelim. Çünkü birçok kişinin güncel hayat, eğitim, çeşitli bilgiler hususunda Youtube’a ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

Şu an DNS ayarları ile girilebildiği için gerekli bilgileri aktaralım.

Windows 7 için:

Başlat >> Denetim Masası >> Ağ ve Paylaşım Merkezi >> Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin

Burada muhtemelen internet bağlantısı için kullandığınız bağlantı ismi “Yerel Ağ Bağlantısı” olacak ya da hangisi olduğunu biliyorsanız onun üzerinden işlem yapalım. Yerel Ağ bağlantısı’na sağ tıklayıp özelliklere tıklıyoruz. Açılan pencereden Internet Protocol Version (TCP/IPv4)’ye çift tıklaıyoz ve dns bölümündeki kutucukları 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 dns adresleriyle dolduruyouz. Kaydediyoruz ve artık Youtube sitesine giriş yapabilirsiniz.

Windows XP için:

Ağ Bağlantılarım >> Ağ Bağlantılamı Görünütle

Burada muhtemelen internet bağlantısı için kullandığınız bağlantı ismi “Yerel Ağ Bağlantısı” olacak ya da hangisi olduğunu biliyorsanız onun üzerinden işlem yapalım. Yerel ağ bağlantısı’na sağ tıklayıp özelliklere tıklıyoruz. Açılan pencereden İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)’ye çift tıklaıyoz ve dns bölümündeki kutucukları 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 dns adresleriyle dolduruyouz. Kaydediyoruz ve artık youtube sitesine giriş yapabilirsiniz.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir