4 Dolara Android 5.1 Akıllı Telefon

freedom 251 thumbnail

Hindistan’dan telefon piyasasına şok etkisi yaratacak bomba gibi haber geldi. Eğer Türkiye’ye de uygun fiyattan giriş yapabilirse belki ülkedeki markaların satış raporlarını olumsuz etkileyecek.

Hindistan’lı RingingBells PVT. LTD. şirketi devlet destekli yürüttüğü yeni nesil akıllı telefon çalışmasında ürettiği telefon özelliklerini ve fiyatını kamuoyuna sundu. Fiyat ve özellik olarak piyasada tek rakibinin olmadığını kesinlikle söylemek mümkün. 4 dolara akıllı telefonun ekranı bile satılmaz. Şirketin bu politika altından kalkabilmesinin tek nedeni sanırız devlet destekli olmasıdır. Ayrıca Hintliler yazılım ve diğer sektörlerde oldukça güçlüdürler.

$4 olarak satışa çıkacak akıllı telefonun adı Freedom 251 konulmuş. Türkçe olarak Özgürlük 251 anlamındadır. Şimdi bu telefonun açıklanan teknik özelliklerine beraber bakalım.

Freedom 251 Özellikleri

  • 4″ qHD IPS Görüntü
  • 1.3 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemci
  • 1 GB ram
  • 8 GB dahili hafıza
  • 32 GB’a kadar destekli kart slotu
  • 3 MP arka kamera
  • 0.3 MP ön kamera
  • 1450 mAh batarya
  • Facebook, Whatsapp, Youtube, Women Safety (Kadın Güvenliği), Swachh Bharat, Fisherman (Balıkçı), Farmer (Çiftçi), Medical (Medikal) gibi bazı uygulamaların yüklü olarak gelmesi
  • 1 yıl garanti

Özelikler güzel, değil mi? :)

freedom 251

İşte videosu:

Freedom 251 için fiyat ise 251 Hint Rupisi. Yani 10,75 TL gibi bir fiyat. 4 dolardan bile biraz az diyebiliriz.

Gelelim asıl konuya. Bu telefonun Türkiye piyasasına bu fiyatla girmesini kimse beklemiyordur. Zaten bu fiyattan almak demek, fabrika kapısından almak demek olur sanırız. Araya ithalatçı, lojistik hizmet, garanti hizmeti, vergiler, satıcı vb. girdiğinde Türkiye’de fiyat 200 TL civarından düşük olmaz diye bekliyoruz. Yine de bu fiyatla bile belki de benzer özellikteki telefonlara göre %50 indirimli satılacak.

Freedom 251’i yurt dışından direkt getirtmek isteyenler muhakkak olacaktır. Freedom 251’i yurt dışından nasıl alabilirim diye düşünüyorsanız özellikle Aliexpress, Ebay gibi siteler de bu telefonun 4 dolardan biraz pahalı satışa açılacağını düşünürsek buralardan almak isteyenler çok olacaktır. ancak hatırlatmak da fayda var. Yurt dışından kargo yoluyla telefon getirtmek yasaktır. Paranızı riske atmak istiyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz tabii ki.

Son olarak hatırlatmakta fayda var. Telefon gerçek anlamda satışa çıktığında nasıl bir etki oluşturacak, hep birlikte izleyeceğiz. Yazılım konusunda resmi destek veya kullanıcılar arasında büyük bir destek olabilir. Telefon unutulmayacak bir etki bırakabilir.

Eğer gerçekten böyle bir telefon olduğuna hala inanamıyorsanız resmi siteyi kaynak olarak gösterelim.

Bu yazı güncellenmeye yeni haberler oldukça devam edecek.

Kaynak: http://freedom251.com/

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir