Manchester United – Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda? (20 Ekim 2016)

Manchester United - Fenerbahçe hangi kanalda?

Güncelleme (20 Ekim 2016 – 22:10): Irib Varzesh kanalıaşağıdan sorunsuz izleniyor. Android ve iOS için de BGCN TV programından canlı yayın sorunsuz izleniyor.

Güncelleme (20 Ekim 2016 – 19:22): Irib Varzesh kanalını canlı izleme yayını eklendi. Aşağıdan seyredebilirsiniz. Umarız yayın maç saatinde kesilmez.
NOT: Flash player destekleyen tarayıcıyla açınız.
Güncelleme (20 Ekim 2016 – 16:45): BNT 1 kanalını canlı izleme yöntemleri hakkında bilgiler eklendi.

Manchester United ile Fenerbahçe arasında UEFA Avrupa Ligi‘nde zorlu bir mücadele olacak. Maç 20 Ekim 2016 tarihinde, saat 22:05‘te başlayacak. Maçın oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor. Dün Beşiktaş’ta olduğu gibi bugün de Fenerbahçe’nin yenmesi için desteğimiz onlarla.

Bu maçı maalesef TRT 1 yayınlamayacak. Maç Tivibu üzerinden şifreli yayınlanacak. Biz de bu nedenle maçı şifresiz veren uydu kanalları var mı, varsa frekansları hakkında araştırmalar yaptık. Maalesef Türksat 4A uydusunda maçı şifresiz veren kanal yok. Azersat’ta da İdman TV ya da Az TV de bu maçı yayınlamıyor. Bu nedenle bu maç için uydu ayarı yapmak gerekecek gibi.

Aşağıda maçı şifresiz veya biss şifreli yayınlayan kanallar verilmiştir.

ŞİFRESİZ: BNT 1 (Bulgaristan) — Intelsat 12 — 11593 V 30000 — FEC:3/4

Intelsat 12 uydusu 45.0°E konumunda. Yani 45 derece doğuda. Yani Türksat uydusunun 3 derece daha doğusunda. Bu yüzden bu kanal üzerinden izlemek için çanağı 3 derece daha doğuya çevirmelisiniz. Arada 3 derecelik fark olduğu için çanak çevirmeden ikinci bir lnb ile hem Türksat’ı hem Intelsat 12’yi aynı anda izleme şansı da var. Hatta Azerspace (46°) uydusuna dönük çanağınız varsa belki herhangi bir işlem yapmadan sadece frekansı tarayarak bu kanalı bulabilirsiniz. Yorumlar sizden.

BISS: Irib Varzesh (İran) — Intelsat 902 — 11555 V 30000 — FEC:2/3

Bu kanal Türkiye’nin batısından izlemek için uygun görünmüyor. Doğusundan ise 80cm’lik çanakla çanak yönü 62 derece doğuya çevrilerek izlenebilir.


BNT 1 kanalını canlı izleyebilmek için bazı seçenekler var ama maç sırasında yayının kesilip kesilmeyeceği hakkında bilgimiz yok. Umarız kesilmez.

Android kullananlar için Play Store’da BGCN TV adlı uygulama var. Sanırım kanalın resmi uygulaması ve indirip kurduğunuzda güzel bir şekilde canlı yayını izleyebiliyorsunuz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crystalreality.bgcntv

Bu program ayrıca iOS için de var.

https://itunes.apple.com/tr/app/bgcn-tv/id492023591?l=tr&mt=8

Telefondan ya da tabletten izlemek mümkünse peki televizyondan nasıl izleriz?

Bunun içinde ya Android cihazlarınızı ya kablo ile TV’ye bağlarsınız ya da screen mirroring, miracast gibi özelliklerden yararlanarak TV’ye aktarırsınız.

Yayını bilgisayardan izlemek için ise bilgisayara BlueStacks adlı programı kurabilirsiniz. Android emulatörüdür.


CANLI YAYIN: Irib Varzesh kanalı resmi sitesinin canlı yayınıdır.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir