WhatsApp Paylaşım Önizlemesinde Küçük Resim

WhatsApp Küçük Resim

Bu seferki konu webmaster için. Sitemize koyduğumuz WhatsApp paylaşım butonu ile içeriğimizi WhatsApp’ta paylaşma olanağı tanırken site başlığı, site adresi yanında bir de küçük resim çıkmasını sağlıyoruz. Bu küçük resim sizin sabit bir logonuz olabilir veya o paylaşım ile ilgili bir resim olabilir.

WhatsApp’ta web içeriğini paylaşırken önizlemede küçük resim göstermek için sosyal medya meta etiketlerini kullanmamız gerekiyor. Yoksa sadece link ile paylaşım yapınca küçük resim çıkmıyor. Bu nedenle aşağıdaki kod kısmını sayfanın <head></head> tagları arasına ekleyin.

Gerekli yerlere neler yazacağınız belirtildi. Küçük resim adresi http şeklinde başlayıp küçük resmin tam adresi olsun.

Küçük resmin çözünürlüğü çok küçük olmasın. Yoksa gösterilmiyor. İkonlar gösterilmiyor mesela. Bu konuda tam sınırlar nedir araştırmadım.

3 Yorum

  1. ozgrust

    Merhaba, kodları html olarak bahsettiğiniz arasına ekledim fakat hiç bir şekilde küçük resim ön izlemesi görüntülenemiyor.

    başka bir yolu varsa paylaşabilirmisiniz lütfen..

    Cevapla
  2. ozgrust

    Merhaba, Sorunu Çözdüm aslında kodlar gayet güzel çalışıyor fakat kodları yerleştirip paylaş dediğinizde sistem eski çerezlerdeki kodu okuyor ve siz kodlar çalışmıyor zannediyorsunuz.

    Yapılması gereken telefonu yeniden başlatarak paylaşım yaptığınızda yeni kodları okuyor.

    Teşekkürler.

    Cevapla
    1. admin (Konu Yazarı)

      İşinize yaradığı için mutlu oldum. :) Rica ederim. İyi çalışmalar.

      Cevapla

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir