Gösterge Lambaları Yanmıyor

gösterge lambaları yanmıyor

Aracınızda farlarla beraber yanan gösterge lambaları yanmıyor mu veya konsol ışıkları yanmıyor mu veya teyp için ekran ışığı da yanmıyor mu? Sorununuz normalde gece farlarla beraber aydınlatılan ön panel ışıklarının yanmamsıysa aşağıdaki çözüm yollarını değerlendirin.

  • Gösterge, konsol veya bu lambalarla ilgili olan sigortanızı veya sigortalarınızı kontrol edin. Muhtemelen sigortanız yanmış olabilir. Ayrıca araçta yanmayan diğer lamba vs. avrsa onun da sigortalarına bakın. Çünkü bağlantılar birbiriyle ilişkili olabilir ve kullanım kılavuzunda başka görevi olan sigorta sizin gösterge panelinizin lambalarını, konsol lambalarını da etkileyebilir.
  • Lambalarla ilgili olan bağlantılarda soket gevşekliği, temassızlığı olabilir. Kablolarda temassızlık olabilir. İlk olarak ulaşabileceğiniz soket ve kabloları kontrol edin. Bir sonuç alamadıysanız daha zor ulaşılanlara da bakabilirsiniz.
  • Eğer gösterge lambaları yanmıyor ama diğer konsol, teyp vb. lambalarda sorun yoksa gösterge lambalarıyla olan bağlantıda sorun olabilir. Eğer sadece 1-2 lambanın yanmadığını tahmin ediyorsanız belki lambaların kendi yanmıştır. Tabi bu tür problemleri kendiniz çözmek yerine işin ehli oto elektrikçisine göstermek daha mantıklı olacaktır.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir