“SD kart boş veya dosya sistemi desteklenmiyor” Hatasına Çözüm

sd card

Android‘te “Boş SD kart“, “SD kart boş veya dosya sistemi desteklenmiyor” hatasını durup duruken almaya başladıysanız durum sıkıntılı diyebiliriz. Çünkü bu gibi durumlarda genellikle kartınız bozulmuş olabiliyor.

sd kart bos veya dosya sistemi desteklenmiyor

Kart içinde de önemli verileriniz varsa durum daha da vahimleşebilir. Çözüm olarak kartı bilgisayarınıza takın ve orada çalışıp çalışmadığına bakın. Eğer orada da sanki takılmamış gibi silik olarak görünüyorsa veya taktığınızda sürücü geliyor ama çift tıkladığınızda kart takın diyorsa karttaki problem ciddi. Eğer bilgisayarda kartın içine girebiliyorsanız o zaman dosya sisteminde problem var demektir. Dosyalarınızı yedekleyin ve sonra kartı telefona tekrar takarak orada biçimlendirin. Biçimlendirme telefonda olmuyorsa bilgisayarda FAT32 formatında biçimlendirin. Sonra yedeklerinizi tekrar yüklersiniz. Ancak dediğimiz gibi kartın içeriğine hiçbir şekilde ulaşamıyorsanız ve hatta kart takılı iken bilgisayarım sayfasını yavaşlatıyorsa bozulmuş olabilir.

Önemli NOT: Yine de pes etmeyip farklı SD card adaptörüyle farklı farklı bilgisayarlara takıp ulaşmaya çalışın. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda deneyin. Belki 5 bilgisayarda ulaşamazsınız ama 6. bilgisayarda kartınızı okuyabilirsiniz. Bu şekilde bizzat kendimiz çözüme ulaştık. Umudunuzu kaybetmeyin ve deneyin.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir