Subdomain ERR_NAME_NOT_RESOLVED Hatası ve Çözümü

Siteyi açtınız. domain ile ilgili sorununuz yok ve siteye sorunsuz erişiyorsunuz. Subdomain ihtiyacınız oldu ve bir tane açtınız.

örneksite.com için mobil.örneksite.com adında subdomain açtınız. Sonra erişilip erişilemediğini kontrol ediyorsunuz. Chrome’da şöyle bir hata alırsanız siteye nameserver sorunu yüzünden erişilemiyor demektir.

ERR_NAME_NOT_RESOLVED

Çevirisi: “Alan adı çözülemedi” şeklinde olabilir. Bu nameserver sorununu belirtir. Yeni bir şey sıkıntılı ki mobil alt alan adını tarayıcının kullandığı DNS sunucuları tanıyamadı ve çözemedi. Bu durumun sebepleri şunlar olabilir.

  • Subdomain oluşturuken DNS zone record (DNZ bölüm kaydı) menüsünde A kaydı oluşmamış olabilir.
  • A kaydı oluşmuşsa sunucunun nameserver servisi yeniden başlamamıştır.
  • Her şey tamamdır ama siz daha önce tarayıcı ile domaine veya subdomaine eriştiyseniz önbellekte eski DNS kayıtları vardır. Yani subdomain açılmadan önce.

Bu ihtimallere karşı o ihtimalleri bitirecek gerekli işlemleri yapın. Yani farklı tarayıcı ile en son kontrol edin. Muhtemelen çözmüş olursunuz.

Ekstra bir durum ise şöyle oldu. DNS sunucusunu ayrı kullanıyorduk. Hosting sunucusundan subdomain açsak bile onun DNS kayıtlarına geliyordu ama DNS sunucusu ayrı olduğu için subdomaine erişilemiyordu. Sonra DNS sunucusunun ayrıca kullanıldığını hatırlayınca şu şekilde A kaydını ekledik ve tamamdır. Köşeli parantezler olmayacak şekilde eklenir.

mobil.örneksite.com. A [Hosting Sunucusunun IP Adresi]

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir