Akbank Çöktü mü? Akbank sitesi, ATM’si neden çalışmıyor?

akbank

Yaklaşık 10 saatten beri Akbank‘ın ne internet sitesine, ne ATM‘sine erişimin mümkün olmadığı belirtiliyor. Akbank şubesinde bile işlemlerin yapılamadığı söyleniyor. Sanırım bu demek oluyor ki Akbank’ın şu an sistem merkezi iptal olmuş durumda. PTT’de, SGK’da sistem çöktü lafına alışmıştık; ama Akbank gibi büyük bir bankada olunca ve üstelik paranın çok fazla akış yaptığı bir kurumda 10 saatten beri neredeyse hiçbir şekilde işlem yapılamıyor olması gerçekten düşündürücü.

Akbank sitesinin açılmaması belki bir siber saldırı olabileceği düşüncesi olabilirdi. Ancak ATM ve şubelerde de aynı sıkıntının olması işi farklı yönlere taşıyor.

Akbank’tan henüz resmi bir açıklama da olmadı. Sistemler ne zaman düzelir kimse bilmiyor, beklemedeyiz. Umarız ki ciddi bir problem yoktur da en kısa sürede çözülüp tekrar normal akışında devam ederler.

akbank.com.tr şu an hala açılmıyor. Chrome tarayıcısında aşağıdaki şekilde hata görülüyor.

“Bu siteye ulaşılamıyor

http://www.akbank.com/ adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.”

Tüm problemlerin nedeninin işçilerin yaptığı grev olarak söylentiler var. Ancak sanırım asılsız söylentiler. Problemin kaynağının daha çok sistem ağı kaynaklı olduğu düşünülüyor. Zaten bir grev ile tüm sistem çökecek kadar hazırlıksız olduğunu düşünmek istemeyiz.

Son Durum (17:30)Görüldüğü gibi artık internet sitesine erişiliyor. Sanırım sorunlar düzeldi.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir