ZyXEL VMG3312-B10B ve Benzeri Modemlerde Otomatik Resetleme

1 Mayıs 2017 itibari ile gece 02:0008:00 saatleri arası indirmeler AKN kotasına yansımayacağından dolayı 07:55 dolaylarında modem resetlemenin gerektiğini söyleyenler var. Şimdilik bu söylenti. Çünkü henüz biz de test etmedik. AKN aşıp da bu yöntemin işe yararyıp yaramadığını da doğrulayamadık. Biraz daha süreye ihtiyacımız var. Ancak, 07:55 civarı modem resetleyince gece indirmlerinin hiçbiri AKN kotamıza eklenmeyecek diyorsanız o halde ZyXEL VMG3312-B10B vb. modemler için muhtemelen işe yarayacak zamanlı yeniden başlatma kodunu paylaşalım.

Kod javascript kod ve tarayıcı üzerinde çalışıyor. O yüzden Windows işletim sistemi ile kodu kullanabilmemiz en uygun yol.

Modemininze arayüzden kullanıcı girişi yapın ve daha sonra F12‘ye basarak geliştirici araçlarını açalım. Console sekmesine aşağıdaki kodları yapıştırıp “enter” tıklayalım. Böylece 1dk arayla kod parçacığı sistem saatinizi kontrol edecek ve dakikalar sabah 07:55 olduğu anda “Reboot” menüsündeki reboot butonuna otomatik tıklayacak. Diğer türlü ise her dakika reboot sayfasını yenileyecek ki kullanıcı oturumu kapanmasın.

İşte o kod parçacığı

Dikkat edilmesi gerekenler;

  • Sistem saati doğru olsun.
  • Console sekmesinde “top” çerçevesinde kodun çalıştığından emin olun. Aşağıdaki resim her şeyi anlatacak.

ZyXEL VMG3312-B10B modemde test edilmiştir.

reset

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir