Lenovo G505 Ses Çıkmıyor (Çözüm)

Lenovo G505 dizüstü bilgisayarda karşılaştığımız ilginç bir problemdi. Durup dururken ses çıkmayan bil bilgisayara dönüşmüştü. Hoparlörlerden ses çıkmıyordu. Kulaklık takınca da çıkmıyordu. İşletim sistemimiz Windows 8.1 64bit Single Language versiyon idi.

Ses ayarları kontrol edildi. Sürücü kurulu durumdaydı ve sistem tepsisinde ses ayarı yapılabiliyordu.

Ses sorununun donanımsal mı yazılımsal mı olduğu önemliydi ve önce bunu öğrenmeliydik. Sistem tepsisinde ses ayarına sağ tıklayıp “Kayıttan yürütme aygıtları” tıklandığında karşımıza açılan pencereden tikli olarak görülen varsayılan aygıtımız bulunmalı. Aşağıda resimde bunu görebilirsiniz.

Bir şarkı veya video açıkken eğer varsayılan aygıtın sağ kısmındaki barlarda ses yukarı aşağı inmiyorsa yazılımsal bir sorun var demektir.

Şimdi bunun çözümü ile ilgili size 2 yol öneriyoruz. Biz 1. yolla sorunu çözdük, ama çözülmeyenler için 2. yolu da yazalım. Zira 2. yol ile de çözüme ulaşanlar var.

1) Ses sürücüsünü yeniden yükleyerek problemi çözmeye çalışacağız. Aşağıdaki adresten sürücüyü indirin.

http://support.lenovo.com/gb/en/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g505-notebook

Component olarak audio seçin ve işletim sisteminize göre doğru olan sürücüyü indirin. Sürücüyü kurup bilgisayarı yeniden başlatın. Problem çözülmüş olabilir. :)

2) Bilgisayarı kapatın. Bağlı kablo varsa sökün. Bataryasını çıkarın ve bir süre açma tuşuna basılı tutun, sonra bırakın. Daha sonra bataryayı takıp bilgisayarı çalıştırın. Belki bu yöntemle ses sorununuz çözülür.

Eğer varsa eleştirileriniz veya paylaşmak istedikleriniz yazabilirsiniz.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir