SSH – # cat Komutu ile Dosya Transferi

Linux’ta SSH kullananlar bilirler ki dosya kopyalamak, dosyaları uzak sunucuya transfer etmek için birkaç yöntem vardır. rsync, scp vb. yöntemler en çok duyulan yöntemlerdir. Ancak bugün diğer yöntemlerin işe yaramadığı, ama cat komutunun işe yaradığı bir durumdan bahsedip bu komutun dosya transferi için nasıl kullanılacağını göstereceğiz.

Normalde cat komutu dosya içeriğini görmek içindir, ama dosya transferi için de kullanılabilir.

Öyle bir duruma düştük ki, sunucumuz diğer sunucularla hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyordu. Ne SSH, ne ftp, ne rsync vb. Nedeni sunucunun ağ bağdaştırıcısı vncserver kurmaya çalışırken silinmiş. Sunucunun yönetimi bize aitti. Satın alınan yer destek sağlamıyordu. Çünkü teknik destek ekstra paraydı ve bu problemin sebebi de bizzat bizdir, yani haklılardı.

Suncunun serial konsolu vardı ki ancak oradan başka yerlere SSH ile bağlanıyordu ama ne rsync, ne scp, ne ftp bağlanmıyordu. SSH ile dosyaları transfer edip sunucuyu tekrar kurmamız lazımdı. Bu nedenle geriye aklımıza gelen tek bir yol kaldı. cat komutu ile kopyalamak.

Böyle bir durumda aşağıdaki komut ile dosyamızı kurtarmış olduk.

İşlem diğerlerine göre kalitesiz ama zorundaysak müthiş bir çözüm. Yine de kopyalama işlemi bittikten sonra iki dosyanın md5 değerinin aynı olup olmadığını kontrol edin ki hatasız kopyalandığını anlayın.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir