Gmail SMTP Sorunlarına Çözümler

gmail

Bir sunucunuzdan SMTP ile Gmail hesabınıza bağlanarak mail göndermeye çalışıyorsanız Google güvenliği üst düzeyde tutuyor. Hem Gmail hesabı için hem de alıcı e-posta adresi için.

VPS, bulut sunucu vb. sunuculardan örnek olarak PHPMailer adındaki PHP uygulamasıyla Gmail hesabınıza bağlanıp alıcıya posta göndermeye çalışıyorsunuz. Çok çeşitli hatalar çıkabilir. Başlıcaları;

  • Google SSL bağlantısı üzerinden giriş yapılmasını ister.
  • Sunucuya güvenmez, “MAIL not accepted from server” hatası verir.
  • cPanel gibi sunucularda önayar olarak SMTP kısıtlamalı açıktır. Buna da takılabilirsiniz.
  • Sunucu hesaba giriş yaptığınız konumlardan farklı konumda ise güvenlik amaçlı oturumu engeller.
  • Google PHPMailer gibi bazı uygulamaları güvenli bulmayabilir.

Buna benzer sorunları Google ve sunucunuz güvenlik amaçlı karşınıza çıkarır.

Eğer sunucu tarafından SMTP ile SSL üzerinden göndermede herhangi bir kısıtlama yoksa biz Gmail hesabınızdaki kısıtlamaları değerlendirelim ve çözüm sunalım.

  1. https://g.co/allowaccess adresinden yeni cihaz, sunucudan griiş yapmaya çalıştığınız için erişime izin vermek için butona tıklamanız gerekir.
  2. https://security.google.com/settings/security/activity adresinden sunucudan mail gönderme denemesi yapılıp hata alınmışsa hesaba giriş yapmaya çalıştığınız sunucunun konumunu ve ip adresini görürsünüz ve engellendiğini bildirir. Sizin giriş yapmaya çalıştığını seçin. Yani “Bu benim” şeklinde butona tıklayın.
  3. Gmail hesabınıza tarayıcı üzerinden giriş yapın. https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps adresinden daha az güvenli uygulamalara izin verme durumu AÇIK olsun.

Bu 3 adımdan sonra sunucunuzdan Gmail hesabına erişime izin vermiş olacaksınız.

… Called Mail() without being connected” şeklindeki hatalar ise PHPMailer uygulamasından kaynaklı. Onun nedeni ise cPanel’den yani sunucudan SMTP kısıtlaması olduğu yönünde. cPanel’de “SMTP Restrictions” menüsünde kısıtlamalar kapalı olmalı. Yani “Disable” butonuna basarak disabled olarak ayarlamalısınız.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir