WhatsApp’ı Bilgisayardan Kullanmak (2015)

Şu zamana kadar WhatsApp’ın iyi, daha doğrusu popüler olmasından dolayı en çok kullanılan mobil programlarından olması dolayısı ile birçok kişinin telefonunda yüklüdür. Telefondan sohbet etmesi, mesaj yazması iyi hoş da, insan evde iken yanında masaüstü veya dizüstü bilgisayar var iken telefonun küçük ekranıyla, küçük klavyesiyle mesajlaşmak biraz rahatsız ediyordu. Artık o günler geride kalacak. Çünkü WhatsApp’ı artık bilgisayar vasıtasıyla internet sayfası üzerinden kullanmak da mümkün oluyor.

WhatsApp’i bilgisayar üzerinden kullanmak istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit;

Önce https://web.whatsapp.com adresine gidin.

Ekran QR kodu göreceksiniz. Telefonunuzundan WhatsApp’i açıp işletim sisteminize göre aşağıdaki yollardan sizin için olanı izleyip bu QR kodunu telefonunuzun kamerası ile taratıyorsunuz.

Android için;

WhatsApp’ı Aç -> Menü -> WhatsApp Web

Windows Phone için;

WhatsApp’ı Aç -> Menü -> WhatsApp Web

BlackBerry için;

WhatsApp -> Sohbetler -> Menü tuşu -> WhatsApp Web

BlackBerry 10 için;

WhatsApp -> Ekranı yukarıdan aşağıya doğru kaydırın -> WhatsApp Web

Nokia S60 için;

WhatsApp’ı Aç -> Menü -> WhatsApp Web

QR kodunu bu şekilde tarattıktan sonra WhatsApp internet sayfasında giriş yapıldığını, otomatik olarak WhatsApp sohbet ekranınızı göreceksiniz. Artık sohbet etmeye başlayabilirsiniz.

SIK SORULAR SORULAR

iPhone kullanıyorum. WhatsApp Web menüsünü göremiyorum. Neden?

WhatsApp Web şu an iPhone’da desteklenmiyor. Android, Windows Phone, BlackBerry ve Symbian S60 işletim sistemleri için geçerli. Yakın zamanda iPhone için de destekleneceği aşikâr.

WhatsApp Web menüsüne ulaşamıyorum. Neden?

WhatsApp’ı bilgisayardan kullanmak için en güncel sürümünün kurulu olduğuna dikkat ediniz. Güncel iken göremiyorsanız programın önbelleğini silebilirsiniz. Gerekirse programı kaldırıp tekrar kurmanız da çözüm olabilir (Sohbet mesajlarını vb. yedek almanız yararınıza olabilir.)

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir